Čím se zabývá Komise Prostřednictvím strategie „Od zemědělce ke spotřebiteli“ a odpovídajícího monitorování chce Evropská komise zajistit vysokou úroveň bezpečnosti potravin a také zdraví zvířat a rostlin v EU. Zároveň se snaží zajistit, aby vnitřní trh efektivně fungoval.Provádění této integrované politiky bezpečnosti potravin v EU se odráží v různých opatřeních, konkrétně prostřednictvím:zajištění účinných kontrolních systémů a hodnocení souladu s normami EU v oblasti bezpečnosti a kvality potravin, zdraví zvířat, dobrých životních podmínek zvířat, výživy zvířat a zdraví rostlin v rámci EU a v souvislosti s vývozem do EU i v zemích mimo Uniizajištění rychlé reakce v případě zjištění rizik pro veřejné zdravíudržování mezinárodních vztahů se zeměmi mimo EU a mezinárodními organizacemi v oblasti bezpečnosti potravin a norem týkajících se zdraví zvířat a rostlinudržování vztahů s Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA) a vědecky podložené řízení rizikNovinky v oblasti bezpečnosti potravinVíce najdete na internetových stránkách o bezpečnosti potravinRole ostatních institucích EU v oblasti bezpečnosti potravin Hlavní iniciativyPotraviny a krmivaStrategie „Od zemědělce ke spotřebiteli“Zdraví a dobré životní podmínky zvířatZdraví rostlin, pesticidy a geneticky modifikované organismyExpertní skupinyVýbory Související informacePrávní předpisyPolitická opatřeníMožnosti financování a grantyVeřejné zakázkyKonzultace TémataPublic healthAgriculture and rural development ÚtvaryHealth and Food SafetyEuropean Health and Digital Executive Agency