Mit tesz az Európai Bizottság? Az Európai Bizottság garantálni szeretné az élelmiszer-biztonság, valamint az állat- és növényegészségügy magas szintjét az EU-ban. Ennek érdekében egységes stratégiát dolgozott ki (az ún. „A termelőtől a fogyasztóig” stratégiát), nyomon követést végez, miközben gondoskodik a belső piac megfelelő működéséről.Az EU változatos intézkedésekkel szolgálja az integrált uniós élelmiszer-biztonsági szakpolitikát:hatékony ellenőrző rendszereket léptetett életbe, és nyomon követi az uniós szabványoknak való megfelelést az élelmiszer-biztonsági és -minőségi, állat-egészségügyi, állatjóléti, takarmányozási és növény-egészségügyi ágazatokban az EU-n belül és a nem uniós országokban (ha az EU-ba exportálnak),népegészségügyi kockázatok megjelenésekor azonnal intézkedéseket foganatosít,alakítja a nem uniós országokkal és nemzetközi szervezetekkel fenntartott nemzetközi kapcsolatokat az élelmiszer-biztonság, az állat- és növényegészségügyi előírások terén,alakítja az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatósággal fenntartott kapcsolatokat, és tudományos tényekre alapozott kockázatkezelést végez.Hírek az élelmiszer-biztonság témakörébenKérjük, látogasson el az élelmiszer-biztonsággal foglalkozó weboldalunkra.Információk arról, mit tesz a többi uniós intézmény az élelmiszer-biztonság terén A legfontosabb kezdeményezésekÉlelmiszer és takarmány„A termelőtől a fogyasztóig” stratégiaÁllategészségügy és állatjólétNövényegészségügy, peszticidek és GMOSzakértői csoportokBizottságok Kapcsolódó információkJogszabályokSzakpolitikákFinanszírozás és támogatásFelhívások és szerződésekKonzultációk TémákNépegészségügyMezőgazdaság és vidékfejlesztés Szervezeti egységekEgészségügy és élelmiszer-biztonságEurópai Egészségügyi és Digitális Végrehajtó Ügynökség