Ką daro Komisija? Europos Komisija siekia užtikrinti aukšto lygio maisto saugą ir gyvūnų bei augalų sveikatą ES įgyvendindama nuoseklią strategiją „Nuo ūkio iki stalo“ ir tinkamas stebėsenos priemones bei kartu rūpindamasi vidaus rinkos veiksmingumu.Ši integruota maisto saugos politika ES įgyvendinama įvairiais veiksmais, būtent:užtikrinant veiksmingas kontrolės sistemas ir vertinant atitiktį ES nustatytiems maisto saugos ir kokybės, gyvūnų sveikatos, gyvūnų gerovės, gyvūnų mitybos ir augalų sveikatos sektorių ES ir ne ES šalyse (kiek tai susiję su jų eksportu į ES) standartams;užtikrinant greitą reakciją, kai nustatoma rizika visuomenės sveikatai;palaikant tarptautinius ryšius dėl maisto saugos ir gyvūnų bei augalų sveikatos standartų su ne ES šalimis ir tarptautinėmis organizacijomis;palaikant ryšius su Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) ir užtikrinant mokslu grindžiamą rizikos valdymą.Maisto saugos naujienosApsilankykite maisto saugai skirtoje svetainėjeKitų ES institucijų veikla maisto saugos srityje Pagrindinės iniciatyvosMaisto produktai ir pašaraiStrategija „Nuo lauko iki stalo“Gyvūnų sveikata ir gerovėAugalų sveikata, pesticidai ir genetiškai modifikuoti organizmai (GMO)Ekspertų grupėsKomitetai Susijusi informacijaTeisės aktaiPolitikos kryptysFinansavimas ir dotacijosKonkursai ir sutartysKonsultacijos TemosPublic healthAgriculture and rural development PadaliniaiHealth and Food SafetyEuropean Health and Digital Executive Agency