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Question for written answer E-003313/2012
to the Commission
Rule 117
John Attard-Montalto (S&D)

Subject: Treatment of EU GPs in Malta

I have a query which was presented to me by an EU general practitioner. In order to practise as a GP 
in Malta one must pass two exams. The first can be taken in English in the UK. The second exam 
must be taken in Malta. The two countries – the UK and Malta – have identical entry requirements and 
exam structures. The problem, however, is that the college for GPs in Malta will only allow candidates 
to sit the exam in Maltese.

Malta has two official languages: English and Maltese. Maltese citizens have the option of taking 
university examinations in either language.

Does the Commission consider the above case discriminatory?


